Kisújszállás

Kisújszállás Kumánia Gyógyfürdő
Kisújszállás-Kumánia
Kisújszállás a 4. számú főút mentén fekszik, Szolnok és Debrecen között félúton. A régi strandfürdő egy pályázatnak köszönhetően nyerte el megújult formáját: Kumánia Gyógy- és Strandfürdő néven látogatható 2012 - től, immár egész évben. A gyógyvíz jód - , nátrium és hidrogén - karbonát tartalmú.
Két kültéri és öt beltéri medence várja az idelátogatókat, melyek között megtalálhatók a gyógymedencék, gyermekmedencék, úszómedence és pezsgőmedence. Érdekességképpen megemlítem, hogy a medencéket Kisújszállás határrészeiről nevezték el. Ezek a nevek ( pl. Turgony, Hattyas, Csivag ) régi kun eredetű szavak. Mindemellett számos wellness és  sportolási lehetőségek, ill. fürdőgyógyászati kezelések is igénybe vehetőek. A wellness szolgáltatások közül néhány: kül- és beltéri szaunák, infraszauna, finn szauna és a nem mindennapi pálinkás masszázs. A strand mellett csónakázó tó is van, ahol még vízi biciklizni is lehet.
Akik szálláslehetőségként a hotelt veszik igénybe, akár papucsban és fürdőköntösben is átmehetnek a fürdőbe, mert közvetlen összeköttetés van a két intézmény között. Az Ifjúsági Szálláshelyen pedig a tóra nyíló faházakban lehet pihenni.
Mindenekelőtt azoknak ajánlom e fürdőt, akik szeretik a nyugalmat és a minőségi, tiszta környezetben fürdőzést. A belépőjegy - árak pedig igen kedvezőek!