Debrecen

A debreceni Virágkarnevál
Debrecen-Virágkarnevál
Debrecen, vagy ahogyan emlegetni szokás: a "cívis város", rengeteg látnivalót kínál. A Kossuth tér közepén díszkőburkolatba ágyazva a város üvegmozaikból kirakott címere található. A gyönyörű sétáló utcát: a Korzót a sok szökőkút, a színes térburkolat és az impozáns, történelmi épületek teszik hangulatossá. A tér és a város fő jelképe a Református Nagytemplom, melynek harang - kondulása még a Hortobágyon is hallatszik szép időben ( Rákóczi - harang ). 1849 januárjától hazánk ideiglenes fővárosa volt Debrecen és a Nagytemplomban tartott ülésen Kossuth Lajos is beszédet mondott. Nem messze, a Piac utcán a Vasútállomás felé haladva találjuk a Református Kistemplomot, azaz a "Csonka" templomot.
A belváros mellett mindenképp érdemes elmenni a Nagyerdőbe, mely az ország első természetvédelmi területe. Itt található a Debreceni Tudományegyetem több épülete, mely közül én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem gyönyörű épületét és az előtte található csodálatos parkot emelném ki. A Botanikus Kert, a csónakázó tó mellet az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő nyújt igazi kikapcsolódást. Fedett medencékkel, wellness részleggel és thai masszázzsal várják a fürdőzni vágyókat.
Debrecen talán legfőbb turisztikai vonzereje a Virágkarnevál, melyet minden évben augusztus 20 - án rendeznek meg. Az első felvonuló virágos kocsi pedig mindig a "Szent Korona" virágokból kirakva. Aki még nem látta, annak szívből ajánlom! Nekem életre szóló élményt adott. A " Zsuzsi - vonatra" pedig mindenképp szálljanak fel és utazzanak vele!