Nyíregyháza

Nyíregyháza-Sóstó Gyógyfürdő
Nyíregyháza-Sóstó Gyógyfürdő
Nyíregyháza Szabolcs - Szatmár - Bereg megye székhelye, nem messze fekszik Debrecentől. Ha gyalogosan sétálunk a városban, rengeteg szobrot, parkokat és sok nevezetes épületet láthatunk: például a Megyeháza épületét, a Móricz Zsigmond Színházat, a Jósa András Múzeumot. A múzeumban az ország legrégebbi régészeti gyűjteményét tekinthetjük meg. A Korona Szálló arról is nevezetes, hogy Bartók Béla hangversenyének adott helyet egykoron.
A várostól kb. 5 km - re található Sóstó, amely igazi turistacsalogató hely. Nyíregyházáról kisvonattal, vagy akár busszal is odautazhatunk. Itt található a Vadaspark, amely egy hatalmas tölgyesben terül el. Aki ide ellátogat, az szó szerint az " egész világot " megláthatja, ugyanis ha belépünk, földrészeket láthatunk. A Vadaspark így próbálja bemutatni az állatok természetes, háborítatlan élőhelyét. De találkozhatunk itt Magyarország őshonos állataival is. Felejthetetlen élmény nyújt az egész családnak!

Nyíregyháza egyik büszkesége a Sóstói - tó, körülötte a gyönyörű parkkal. A tó vizét már Mátyás király korában is gyógyvízként ismerték ( Igrice gyógyvíz ). A parkfürdő gyönyörű környezetben, fák árnyékai alatt várja a fürdőzni vágyókat. Van csúszda és élményfürdő is, a fiatalok nagy örömére. A tóban található egy kis sziget, amelyhez aranyos kis híd vezet, megadva ezzel a hely romantikáját.Nem messze találjuk a Krúdy Vigadót. Ez a szép épület a Pesti Vigadó mintájára épült. Nevét pedig onnan kapta, hogy Krúdy Gyula is vigadott benne egykoron.
A Múzeumfaluban mesterségek, táncok bemutatójával, hagyományőrzéssel ismerkedhetünk meg. Kiemelem, hogy család - és gyermekbarát hely. Többek között fazekassággal, szalmafonással, mézeskalács - sütéssel ismerkedhet meg a család apraja - nagyja. Még szalonnát sütni is lehet!